MEGÚJUL A KÁLÓCZY TÉRI CSATORNAVEZETÉK UTOLSÓ SZAKASZA

Ismét forgalomkorlátozásra kell számítani!

 

 

Győrben a Kálóczy térnél az utóbbi időben folyamatos meghibásodások jelentkeztek az elöregedett csatornarendszeren, amelyet a térség folyóin levonult árhullámok és jelentős lokális csapadékok következtében kialakult ár- és belvízi helyzetek még inkább előidéztek. A kialakult problémák megoldásaként társaságunk többszöri javításokat, rekonstrukciós munkákat hajtott végre az érintett területeken.

A rekonstrukció első ütemében megtörtént a vezetékszakasz cseréje a Kálóczy téren a Győri Szentháromság templom előtt, valamint második ütemben a templom és az idősek otthona közötti részen. A biztonságos és zavartalan víziközmű szolgáltatás ellátásához szükséges „fennmaradó” 128 folyóméternyi csatornaszakasz rekonstrukcióját társaságunk a jövőhéten megkezdi, amely megoldást nyújthat a folyamatosan felmerülő „láncszerű” vezetékmeghibásodásokra.

 

 

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot és az arra Közlekedőket, hogy szennyvízvezeték rekonstrukciós munkák kezdődnek tervezetten 2024.07.10-én (szerdán) Győrben a Kálóczy tér északi oldalán, amellyel így megújul az egész vezetékszakasz.

 

A felújítás ideje alatt forgalomkorlátozásra és közlekedési változásra kell számítani az érintett területen. A rekonstrukciós munkák miatt lezárásra kerül az egyirányú utca a Kálóczy tér 13-tól a Rónay Jácint utca csomópontig.

 

A Kálóczy téren a körforgalom és az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény közötti rész kétirányúsításra kerül és zsákutcaként lesz megközelíthető.

 

A rekonstrukciós munkák miatt ideiglenesen változik a buszközlekedés is, amely a 6-os, 9-es és 29-es járatokat érinti.

 

A forgalomkorlátozás ideje alatt a 6, 9, 29 sz. helyi autóbuszjáratok nem térnek be a Kálóczy térre, helyette a 6 jelzésű autóbuszjáratok Kismegyer irányába, a 9 és 29 jelzésű autóbuszjáratok a Révai Miklós utca irányába a Kálóczy tér – Hédervári út körforgalomban történő megfordulás után a Rónay Jácint utcán keresztül közlekednek. Kimaradó megállóhely a „Kálóczy tér” elnevezésű megállóhely, helyette a „Széchenyi István Egyetem” megállóhelyet tudják használni az autóbusszal közlekedők.

 

A rekonstrukciós munkák várhatóan 1-1,5 hónapot vesznek igénybe.

 

Kérjük, közlekedjenek körültekintően a munkavégzés ideje alatt az érintett területen!

 

Megértésüket és türelmüket köszönjük!