Mire figyeljünk a kerti medencénk feltöltése során?

A nyári időszakban mindenkinek jól esik egy kis otthoni felüdülés, melyre tökéletes megoldást jelenthet egy hűsítő csobbanás a kerti medencében.

 

A családi házas és kertvárosias övezetekben nagy népszerűségnek örvendenek a fix telepítésű, valamint a gyorsan és praktikusan felállítható családi medencék, melyek feltöltése a megszokott napi vízigényekhez képest nagy vízfelhasználást igényelnek.  Ezért a jó idő beköszöntével fokozottan szeretnénk felhívni Felhasználóink figyelmét az alábbiakra.

 

A nyári fürdőzés sok örömet és kellemes kikapcsolódást tud okozni számunkra, azonban érdemes nagyobb gondot fordítani ezeknek a vizes szórakoztató eszközeinknek az előkészítésére. Miért fontos ez? A meleg hónapokban megnövekszik a víz felhasználása és ha egy időben sokan, hirtelen töltik fel medencéjüket, az a rendszer üzemállapotát befolyásolhatja. Előfordulhat hálózati nyomásingadozás, a víz áramlásának megváltozása, mely a víz felkeveredését okozhatja a hálózatban, ami pedig vízminőségi problémákat idézhet elő.

 

Szeretnénk kérni a Tisztelt Felhasználókat, hogy kerti medencéjük feltöltését ne hirtelen végezzék el, hanem lassabb ütemben 2-3 napra tervezzék. Célszerű továbbá a nyári csúcsfogyasztás miatt az automatikus öntözőberendezéseket is az éjszakai órákban este tizenegy órától a hajnali órákig működtetni. Mindez nem csak a vízhálózat működését segíti, de a növényzetnek is kedvezőbb.

 

A Pannon-Víz Zrt. célja, hogy a nyári meleg időszakban megnövekedett fogyasztás mellett is kiváló minőségű ivóvizet tudjon biztosítani felhasználói számára.