Védje vízmérőjét a fagyok ellen!

 

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő hetekben akár 0 fok alá is mehet a hőmérséklet, így a Pannon-Víz Zrt. szeretné felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket vízmérőjük fagyelleni védelme érdekében!

 

Gondoskodjunk vízmérőnk téliesítéséről, hiszen nemcsak az elfagyott mérő pótlásának költségei, de a kiolvadást követően az elfolyt víz díja is a felhasználót terheli! Érdemes tehát gondosan felkészülni még a tél beállta előtt.

 

Mégis hogyan? Szigeteljük az aknában lévő vízmérőt nedvességet taszító szigetelőanyaggal!

 

A vízaknában lévő vízórát még akkor is érdemes valamilyen nedvességet taszító szigetelőanyaggal beborítani, ha úgy gondoljuk, hogy "elég mélyen" helyezkedik el. Legjobb a többrétegűre hajtogatott építési fólia vagy bármilyen más nem nedvszívó szigetelőanyag.

 

Megoldást jelenthet az is, ha erős műanyag zsákokba faleveleket teszünk, és a zsákokat gondosan lezárva leengedjük a vízóra aknába, így a falevelek lebomlásakor keletkező hő vízóránkat fogja melegíteni.

A legeredményesebb módszer az, ha a vízmérőaknát felülről is szigeteljük. Erre a célra használhatunk 4-5 cm vastag kemény műanyag hőszigetelő (hungarocell) lapot. Vágjuk pontosan akkora méretűre, amekkora az aknánk nyílása, és alulról rögzítsük a fedőlaphoz.

Kérjük, hogy amennyiben hiányzik a vízmérőakna fedlapja, pótolja, vagy ha sérült, cserélje ki!

 

Fontos, hogy a tél folyamán többször ellenőrizze, nincs-e víz az aknában, az akna fedele jól van-e lezárva!

 

Ha gondosan szigetelünk, nem érhet bennünket meglepetés!

 

Köszönjük, hogy odafigyel vízmérője állapotára, hiszen a mérők rendeltetésszerű működtetése közös érdekünk!