Érdekességek

Nagy víztisztítóteszt

Elszaporodhatnak-e a baktériumok a drágán megvásárolt házi víztisztító berendezésekben? Nyolc vizsgált készülékből hétnél igen... /HVG/

Gyerekeknek - Egy vízcsepp élete

A kiváló animációs filmen végigkísérhetjük egy vízcsepp életét...

25 éves a világ legnépszerűbb vízvezeték szerelője..

Negyed évszázada, 1985. szeptember 13-án jelent meg Japánban az egyik legnépszerűbb videojáték, a Super Mario Bros., amelynek különböző változatai a mai napig rendkívül sikeresek.

Nem fenyegeti vízhiány Magyarországot

Itthon nem gond jó minőségű édesvízhez jutni, de egyre több uniós országban lesz fenntarthatatlan a vízgazdálkodás. Az Ozone Network cikke.

Pénzpocsékolás haladóknak - vízszűrők

Triplán fizetnek, akik az adóforintjaikból kitermelt és megtisztított, olcsó városi csapvízhez vaskos tízezrekért vesznek „vízszűrő" berendezéseket. 

Győr, Révfalu - csatornatörténet

Révfaluban rövidesen befejeződik a csatorna rekonstrukció, ezzel a városrész főgyűjtő vezetékének legfontosabb szakasza megújul. Mielőtt használatba vennénk az új rendszert, idézzük fel a városrész csatornázásának kezdeteit!

A takarékos vízfogyasztás hátulütői

Az egy főre jutó  napi vízfogyasztás az 1990-ben följegyzett 147 literről tavaly 122 literre apadt. Ám úgy tűnik, jóból is megárt a sok, a túlzásba vitt spórolás visszaüt.

Róma - a Cloaca Maxima

Rómában 2500 évvel ezelőtt a házakból kivezető szennyvízvezetékeket, valamint az utcai víznyelőket rákötötték az egyik Tiberisbe vezető árokra - így jött létre a világ egyik első szennyvízcsatornája a Cloaca Maxima.

Víztároló a Gellért-hegy gyomrában - VIDEO

Láttak már Önök nyolcvanezer köbméter ivóvizet zongora alakú medencében? Ha nem nézzék meg pesti kollégáink nyílt napjáról készített  videos riportunkat!

Jobb a csapvíz, mint az Evian?

Hallottunk róla, hogy az ásványvíz egészségesebb, tisztább, mint a csapvíz, de vajon a laborvizsgálatok alátámasztják-e ezt? És finomabb-e a méregdrága gleccservíz, mint a saját márkás termékek vagy a filléres ivóvíz?

Üvegesről csapvízre váltanak az olaszok

Az üveges vízhez szokott olaszok a gazdasági válságban a csapvizet választva takarékoskodnak, a nagykereskedelem pedig ehhez igyekszik igazítani kínálatát.

Győrszabadhegy - víztorony öblítés

Az egyik legizgalmasabb karbantartási helyszínre kísértük el a pannon-vizes szakembereket, a Szabadhegyi Víztorony felső medencéjébe. Akik jártak víztorony látogatáson, azok bizonyára végigsétáltak a kilátó szinten is. Ez alatt helyezkedik el a 400 m3-esvíztároló medence . 

Naponta 25 liter vizet iszik a brit hölgy...

Mindenhová üvegekkel megpakolva jár, és éjszakánként nem képes egy óránál többet egyhuzamban aludni, mert folyton megszomjazik. „Ha úgy érzem, kiszáradt a szám, az egyetlen dolog, amire koncentrálni tudok, az, hogy igyak”

Nyílt nap a vízbázisvédelemről

A vízbázisok védelméről szólt a győri gátőrházban megtartott nyílt nap. A szakmai előadók mellett a civil szervezetek is hallatták hangjukat...

Arculatfrissítés - képriport

A PANNON-VÍZ Zrt. arculatfrissítésének részeként fokozatosan cseréljük le az épületeken lévő logóinkat. Képriportunkban az écsi szennyvíztisztítóba látogatunk el..

Párizs - csatornamúzeum

Rövidesen megismerkedhetünk a csatornázás történetének egyik izgalmas fejezetével a párizsi csatornamúzeumon keresztül. A föld alatti alagutak képei több világhírű filmből is ismerősek lehetnek.